Basa Jawa / Javanese Shaŋkarya
abang wē-la
abot
adhi at bi
agama dam-ma
akeh bu
ali-ali de-e
Allah Ne-ter
amba ve-ke
ambekan woe
anak zer
anggur mo-ga
anyar ō-ē
apa wat
apik bra
areng ba-ga
arep-arepan go-do
asep ha-lē-na
asu kelb
awak (English: body) ko
awak (English: torso) tors
awu ē-vō
ayu a-pæ
bab bebakulan shaŋ
bajing ba-bæ
balung gōd
banget ra-sa
bangsa o-ma
banjir ba
banyu wa-a-tar
barang kef
basa ba-sa
bayi me
bayu wa-ta
bebek u
beda shakh
bener thēk
beruang nē-ta
biru blō
bisa ac
blumbang koshk
bojo a
bolongan ba-da
buku bōk
bumi ter-ra
buncis fa
cahya ben
cangkem sē-mē
cangkir jom
cedhak
cepet lef
corak ba-la
daging lu
dalan (English: street) ō-ram
dalan (English: way) da-rē
dara hoe-kē
dhadha a-hoe
dhengkul yēm-pō-la
dhewek e
dhubuk e-bō
dhuwur
dina es
dolanan bre
donya dō-ña
dosa æt-sha
driji kō-ba
duwe mi
embah kakung ba-bō
endhog choe
enem e-ksē
eri jē-ya
gagak wak
gatel cu
gedhang ba-na
gedhe ta
gendul ēk-bæ
getih ra
gludhug la-koe
godhong ē-ti
golongan fē-laf
gulu vēz
gunung san
haid lōŋ
hawa er
iki
ilat a-ra
ing
ing antarane (English: among) pod
ing antarane (English: between) la-waŋ
ing dhuwur ka-rē-ya
ing dhuwur bon
ing jero ēn
ing sabrange kwa
ing sakiwa tengene ōm
inggih nam
irung nos
iwak toek
jadi ja-dē
jantung ŋo
jaran pō-kō
jeneng na-ma
jerapah yun
kacang æ-bē
kadhal a-pa
kain e-ta
kakang ta bi
kakuwatan moc
kali chwan
kamanunggalan me-ra
kampak
kanca o-ta
kandel pēm
kanggo ozh
kangguru kaŋ-gō-rō
kanthi seru lansht
kapinteran zen
karo ken
katon wa-rē
kayu kō-na
kebeneran bōn-do
kekeselen e-ve-le
kemangga kad
kembang
kemul yoe
kepengin ra-ta
ketung pa-tē
kewan phō-kha
kira-kira pra
kitiran kang diubengake kanggo listrik
klambi nōp
kosong phēn
krasa luwe a-koe
kringet wep
krungu va
kuku o-ña-la
kula men
kulit baŋ
kulon bar-ra
kuning lak-na
kuping kan
kutha kart
lading
lambe dok
lan to
lanang na-nē
langit ō-ra-nos
lara (English: illness) gēr
lara (English: sore) o-lo
latu tō-lē
lawang bab
lemah sing dipageri a-ga
lendhut malt
lima pen-de
lintang soe-sa
liyane kand-jē
lor zu-gar
loro dyo
macan tutul pu
maksud ka-ra-nam
mandeng ro
maneh ma-ya
mangan dya
manggang (English: bake) bak
manggang (English: roast) o
mangsi kha-lam
manuk ma-nō
manuk dares kat-bru
manuk rajawali goe
manuk unta o-mo
manungsa run
mbalang pi
mbeburu pē-hum
mbedhil sha
mbukak yat
mbun chō
mega baz
memper
menehi dwot
menyang
mikir yoep
miwiti sō-rō
mlayu fēg
mlumpat brur
mung no
nadha so-no
najan ve
nangekake boe-ka
nanging am-ma
ndadekake timbang
ndelok sa
ndonga khya
nduweke dhewe ras
nembang
nemokake mam
nendhang taŋ-ga
net ē-dæ
ngadeg a-ŋul
ngambung mōp
ngampleng fe
ngandel marang brēn
ngapa la-ma
ngarep un
ngecurake
ngethok (English: chop) cap
ngethok (English: cut) be
ngetuti tok-kam
nggawa voe
nggawe (English: do) tōn
nggawe (English: make) ma
nggebug ha-oe
ngguyu yen
ngidoni a-pal
ngimpi sēn-kō
ngitung da
nglangi kō-ba-ra
nglawan la
ngliwati goc
ngombe aok
ngomongake so
ngosod-osodake zoe
ngowahi kem
ngresiki mar-zōt
ngumbah saa
nguriki phe
njamah pa
njarwakake fen
nresnani oy
nugel wa
nulis vo-la
nulung ka-la
nyapu za
nyekel ka-me
nyeret ē
nyigar ya-pēc
nyobek ka
nyolong va-ka
nyukur la-ba
obat bakh-be
omah ka-sa
ombak a-ræ
ora sakabehe a-den
oyod ha-pē
padu kwa-rul
pagawean kar-ya
pait kha
panah flech
panas mo-toe
pang ni
panganan ko-o
panggul ra-bē
panguripan o-la
papan (English: dot) toc-ka
papan (English: place) tham
papan kang olehe tetanem lan ngingu kewan he
papan kanggo kemah
papancasan ōn
papat tes-se-ra
paru-paru wa-ra
pasa ŋæ
pawadonan bwēn
payon cat
pemimpin hōk
perasaan wōm
pesen oe-la
pesisir træ
pethi mati ta-bōt
pindhah mōv
pinggul pem
pitik tē-e
pitu ep-ta
plataran dar
pojokan mbō
prau kano jē-man
pundhak o-va
putih sak
putra bæ-ta
putu lanang hæ-ya-dæ
raja fon
rakun oe-koe
rama a-bō
rambut
ranjang bæd
rasa smak
rasa wedhi ē-foe
rawa hal
rega kost
rembulan a-wōn
roti po
rupa pēt
sadurunge cēn
sanga ēn-nea
sanggama dcap
saos ma-fa
sapu chaŋ
sasi mes
segara a-li
sepuluh de-ka
siji e-na
sing endi
singa jantan teu
sirah kap
slompret trom-pe-ta
soca ma-ta
sore nakh
srengenge ōd
suci gwē-goe-loe
sugih sō-gē
suket ca-nē
susu ma-hwæ
swara læn-chwæ
tangan (English: arm) le
tangan (English: hand) poe
tangi ō-ma
tas sek
tekan (English: come) ya
tekan (English: till) thēl
telu trē-a
tengah thov
tengen ma-ra
tentrem paz
tikus (English: mouse) dōs
tikus (English: rat) brō-læ
tipak tatu pa-lē
tongkat ō-me
topi hat
tuku goe-ra
tuma (English: flea) aj
tuma (English: louse) dod
tumbak ga-ra
tumor ag-boe
udan pa-ra
udel pō-sa
uga kæs
ukum roem
ula dab
untu yak
usus she-ō
utak o-tak
utawa ē-lē
utusan ra-sōl
uyah de-bē
uyuh hek
wadhah zhu
wahing hak-tēs
watu ē-pē
watu karang yas
wedhus
wektu dem
werna raŋ
weteng (English: belly) o-gul
weteng (English: stomach) an
wiji ō-se
wingi yam
wit mo
woh phal
wolu ok-to
wos khao
wulu tha-wa
yen a-gar
yuyu ō-zē
www.000webhost.com